Ajanvaraus
02 633 1811
ma-to 9-17 ja pe 9-16
Nettiajanvaraus
KALEVANPUISTO 54
28120 PORI
katso kartalta

 

Rokotukset

 

KOIRIEN ROKOTUSSUOSITUKSET

 

Rokota vain terveitä ja matolääkittyjä koiria. Nartut suositellaan rokotettaviksi ennen astutusta. Eri rokotteita ei suositella annettaviksi samanaikaisesti. Elävien rokotteiden antoväliksi suositellaan 3-4 viikkoa. Rokotusten välin on oltava vähintään kaksi viikkoa. Tiineiden tai immunosuppressoitujen eläinten rokottamista eläviä viruksia sisältävillä rokotteilla ei suositella.

Rokote  Koiran ikä   Tehosterokote
 12 vko  16 -20 vko  Noin 1 vuosi
Penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja parvo (a  X  X  X 3 vuoden välein
Penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, parvo ja parainfluenssa (a  X  X  X 3 vuoden välein (parainfluenssa vuoden välein)
Parvo (a  X  X  X 3 vuoden välein
Rabies    X  X 3 vuoden välein
 

a) Lisääntyneestä tartuntavaarasta johtuen pennut voidaan rokottaa alle kolmen kuukauden iässä, jo kuuden viikon iästä alkaen. Tällöin rokotusohjelmaa jatketaan suosituksen mukaisesti kolmen kuukauden iästä eteenpäin. Samoin voidaan aikaistaa noin vuoden iässä annettavaa tehosterokotusta, jos tartuntapaine on lisääntynyt.

HUOM! Koiranäyttelyn järjestäjien rokotusvaatimukset voivat poiketa tässä esitetyistä suosituksista.

Kissan rokotussuositus (EVIRA)

 

Kissojen rokotustarve vaihtelee suuresti kissan käytön, ympäristön ja kissapopulaation mukaan. Esim. sisäkissa, joka ei käy koskaan ulkona ei tarvitse yhtä laajaa rokotesuojaa kuin jalostuskissalan kolli. Ongelmakissaloiden rokotusohjelmat tulee laatia tapauskohtaisesti käytettävissä olevaan epidemiologiseen tietoon pohjautuen. Mikäli pennun rokotukset aloitetaan ennen 12 viikon ikää, suositellaan ylimääräistä tehosteannosta 16 viikkoisena.

 Rokote    Kissan ikä    Tehosterokotus
   12 vko  16 - 20 vko  12 -13 kk  
 Kissarutto (a,b  X  X  X 1-3 vuoden välein 
 Kissanuha  X  X  X 1-3 vuoden välein
 Rabies    X  X 3 vuoden välein

a) Elävää kissaruttorokotetta ei suositella annettavaksi pienille pennuille, alin suositeltava käyttöikä on tarkistettava valmisteyhteenvedosta (pikkuaivojen vaurioitumisriski on suurin alle 5 viikon ikäisellä). 
b) Kantavia kissoja ei saa rokottaa elävällä kissaruttorokotteella, myöskään muita eläviä viruksia sisältäviä rokotteita ei suositella käytettäväksi tiineysaikana. 
Huom! Kissanäyttelyiden järjestäjän rokotusvaatimukset voivat poiketa tässä esitetyistä suosituksista.