Ajanvaraus
02 633 1811
ma-to 9-17 ja pe 9-16
Nettiajanvaraus
KALEVANPUISTO 54
28120 PORI
katso kartalta

 

Hammashoito

Lemmikin hampaiden hoidolla on hyvin suuri merkitys eläimen hyvinvoinnille pennusta vanhukseen saakka. Pennun maitohampaat eivät aina irtoa itsestään ja ne saattavat aiheuttaa pysyville hampaille asentovirheitä ja johtaa purentaongelmiin. Nyrkkisääntönä on, että maitohampaat poistetaan kirurgisesti silloin, kun pysyvät hampaat ovat jo puhjenneet ja ulottuvat maitohammaskruunun puoleen väliin. Silloin pentu saa lyhyen yleisanestesian ja maitohampaat poistetaan juurineen.
 
Aikuisilla eläimillä suun hygienia saattaa kärsiä voimakkaasta hammaskiven muodostuksesta ja ientulehduksesta. Hammaskivi poistetaan ultraääni-instrumentilla eläimen ollessa nukutettuna. Hampaita joudutaan usein poistamaan vaurioiden tai hammasjuuritulehduksen vuoksi. Pienet rodut kärsivät hampaiden tukikudossairauksista ja niihin liittyy usein hampaiden löystyminen.
 
Klinikallamme teemme hammaskivenpoistoja, hampaiden kirurgisia poistoja ja hammasröntgenkauvauksia inhalaatioaanestesiassa
 
Kotioloissa hampaita on hyvä harjata säännöllisesti. Kaksi kertaa viikossa suoritettu harjaus parantaa ikenien terveyttä jo merkittävästi. Hyvänä apuna ovat myös hampaiden puhdistamiseen tarkoitetut puruluut. Hampaiden kunto kannattaa tarkastuttaa aina rokotusten ja muiden eläinlääkärikäyntien yhteydessä.