Ajanvaraus
02 633 1811
ma-to 9-17 ja pe 9-16
Nettiajanvaraus
KALEVANPUISTO 54
28120 PORI
katso kartalta

 

Terveydenhuolto

Eläinlääkärin vastaanotolle ei tulla ainoastaan sairauden vuoksi – lemmikit tarvitsevat myös monenlaista muuta neuvoa, ohjeistusta ja ennalta ehkäisevää hoitoa. Lemmikin terveyteen ja hyvään elämänlaatuun kuuluvat säännölliset suojarokotukset, loishäädöt, oikea ravinto ja lisäravinteet. Näitä asioita kartoitetaan etenkin rokotuksen yhteydessä suoritettavalla eläinlääkärin tarkastuksella. Aikuinen eläin tarvitsee pennun lailla säännöllisiä rokotuksia ja loishäätöjä. 
 
Lisäksi lemmikki tarvitsee pentujen tekoa suunniteltaessa erilaisia tutkimuksia perinnöllisten sairauksien pois sulkemiseksi (viralliset polvitarkastukset, viralliset lonkka- ja kyynärnivelröntgenkuvaukset sekä nykyään myös veri- tai poskisolunäytteestä tehtävät geenitestit). Terveydenhoidollisiin tutkimuksiin kuuluu myös kantavalle emolle tehtävä ultraääni- tai röntgentutkimus, kun odotusaikana halutaan selvittää pentujen lukumäärää ja kuntoa.
 
Ikääntyvä lemmikki tarvitsee myös erityistä huolenpitoa voidakseen hyvin vielä "eläkepäivilläänkin". Ikääntyvän eläimen terveystarkastus voi sisältää laboratoriotutkimuksia  ja on tavallista pohtia myös lemmikin tilanteeseen sopivaa ravintoa. Nykyään on saatavilla runsaasti iäkkäämmän lemmikin optimaaliseen dieettiin varta vasten suunniteltuja ruokia, joissa on huomioitu vanhenevan elimistön erilaiset tarpeet.
 
Sairauksien hoidossa lemmikin omistajalla on tärkeä rooli kertoa kaikki oireet ja niiden taustat mahdollisimman tarkoin. Oireet saattavat olla hyvinkin yleisluonteisia ja sopia moneen eri vaivaan, joten diagnoosiin ja hoitoihin päädytään vasta huolellisten tutkimusten kautta. Vaivan perimmäinen syy pitää aina selvittää, jotta sitä voidaan menestyksellisesti hoitaa.